De beste racefiets verzekering met 6 voordelen voor jou

HET IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK OM NIEUWE FIETSVERZEKERINGEN AF TE SLUITEN. DE LOPENDE VERZEKERINGEN WORDEN PER 1 JANUARI 2022 BEEINDIGD. MOCHT JE AL EEN FIETSVERZEKERING HEBBEN AFGESLOTEN DAN ONTVANG JE HIEROVER BINNENKORT BERICHT.

Is wielrennen jouw hobby en passie en ben jij in het bezit van een dure racefiets die veel geld heeft gekost?

Dan adviseer ik jou een racefiets verzekering af te sluiten!

Wel of niet je racefiets verzekeren, dat is een lastige vraag. Ik vertel je graag waarom je dit zeker moet doen, wat de voordelen zijn en welke racefiets verzekering Bike2Insure jou kan bieden.

JE RACEFIETS IS HET WAARD

Ga jij een nieuwe racefiets kopen dan ga je niet over 1 nacht ijs. Het is een investering waar je goed over nadenkt. Als racefietsliefhebber vindt je deze hap uit je portemonnee of spaargeld dat zeker waard. Tenslotte wil je er vaak op rijden en maak je er heel wat kilometers mee.

Heb jij er wel eens over nagedacht wat er met jou racefiets kan gebeuren. Er lopen mensen rond die heel goed weten wat jouw mooie racefiets waard is, je draait je even om, en weg is je fiets.

De verkeersdrukte op de weg is de laatste jaren enorm toegenomen. Uit ongevallencijfers blijkt dat je als wielrenner eerder betrokken bent bij een ongeval dan een recreatieve fietser. Dat is ook logisch omdat een wielrenner langer op zijn racefiets zit, meer kilometers maakt en vaak ook nog met een hogere snelheid.

In Ouderkerk aan de Amstel, waar ik woon, wordt vaak De Ronde Hoep gereden. Een prachtig rondje vanuit bijvoorbeeld Amsterdam. Op een heerlijke fietsdag in het weekend rijden er wel 2.000 wielrenners door onze dorpsstraat.

Overkomt jou zo een vervelend moment dan is het fijn dat je weet dat jouw racefiets goed is verzekerd. Jij kunt een aanspraak maken op deze racefiets verzekering om je schade in grote mate te beschermen.

1.SCHADE AAN JE RACEFIETS

Je gaat de bocht hard in en laat je rivalen achter je. Je conditie is goed genoeg om te winnen, maar je merkt dat voorsprong vasthouden lastig wordt. Je blijft uiterst gefocust rijden. En dan opeens gebeurt het toch, in een fractie van een seconde: je valt met je fiets. Zelf ben je gelukkig oké, maar de schade aan je fiets is heftig.

Heb jij je fiets niet verzekerd dan is dat dubbel pech. Schade aan je fiets is altijd gedoe en kost vaak meer dan je denkt. Met Bike2Insure heb je een All-Risk racefietsverzekering. Je racefiets is verzekerd voor schade ontstaan door een ongeval tijdens trainingen, cyclo’s, toertochten, wedstrijden voor niet-licentiehouders, opslag en transport. Bike2Insure verzekert racefietsen met een aanschafwaarde van € 1.000,- tot maximaal € 7.500,-. Bij een nieuwe fiets is de fiets 12 maanden voor de nieuwwaarde verzekerd. Na 1 jaar is de afschrijving van de waarde van de fiets 1% per maand.

Bij Bike2Insure draait alles om fietsen. En daarom begrijpen we dat als er iets misgaat, je zo snel mogelijk weer in het zadel wilt zitten. Wij schakelen geen expert in om de schade vast te stellen, onze fietsspeciaalzaken zijn de expert en dit netwerk breidt zich steeds verder uit. Daarom kunnen wij voor een snelle en eenvoudige afhandeling van de schade aan je fiets zorgdragen.

Persoonlijke bezittingen zoals fietskleding, schoenen en navigatie zijn verzekerd tot € 500,- per schade. Je helm is gedekt bij breuk en tot een leeftijd van 3 jaar na aanschaf.

Onder transport wordt verstaan het vervoeren van de fiets, als je bijvoorbeeld op een (fiets)vakantie gaat, in de bus, vliegtuig, trein of auto. Maar ook schade aan je fiets is verzekerd als deze wordt vervoerd in een aanhanger of op een fietsendrager.

Terug naar huis:
Bij noodzakelijk transport na schade naar huis of direct naar de reparateur geldt een maximale vergoeding van € 30,- mits deze kosten aantoonbaar zijn gemaakt.

2. DIEFSTAL VAN JE RACEFIETS

Je hebt net met je fietsmaten een toertocht gereden. Je racefiets zet je even neer om iets te drinken en te eten. Je maten hadden het even druk met napraten over de tocht en zijn jouw fiets even vergeten in de gaten te houden. Bij terugkomst is je fiets weg.

Diefstal is niet verzekerd zonder dat je fiets met een zware ketting is beveiligd. Bike2Insure biedt een unieke diefstaldekking die je aanvullend kunt sluiten.

Wanneer diefstal is meeverzekerd is diefstal van je racefiets gedekt onder de volgende voorwaarden:

– De fiets is opgeborgen in een deugdelijk afgesloten ruimte.

– De fiets voor niet langer dan twee uur aaneengesloten op een plaats gestald staat en is vastgezet

middels het door ons geadviseerde Safeman slot aan een vast object.

– In geval van stalling is de fiets verzekerd, tijdens deelname aan wielersportevenementen,
goedgekeurd door of onder auspiciën van de KNWU, NTFU of haar zusterorganisaties die zich
binnen een afgezet gebied bevinden (dranghekken) op de plaats van aankomst/vertrek, echter de
stalling dient te worden bewaakt door de organisatie of door de organisatie aangewezen
persoon/personen. De organisatie dient een ontvangstbewijs uit te reiken en bij diefstal/vermissing
dient u deze te kunnen overleggen.

– Indien de fiets of onderdelen daarvan uit een gemotoriseerd voertuig wordt gestolen dient het
voertuig te zijn afgesloten en alle beveiligingssystemen te zijn geactiveerd. Er dienen sporen van
braak aanwezig te zijn aan het gemotoriseerde voertuig.

– De fiets dient, indien bevestigd op een daarvoor geschikte fietsendrager, door middel van een
deugdelijk slot aan het voertuig of de fietsendrager bevestigd te zijn. Indien bevestigd aan de
fietsendrager, dient deze met een deugdelijk slot vergrendeld te zijn waardoor afnemen van de
fietsendrager zonder braak niet mogelijk is.

In het geval de verzekeringnemer de verzekerde sportfiets uit het oog verliest dient de fiets altijd op slot te worden gezet aan een vast object (fietsenrek/lantaarnpaal/boom etc. etc.) Wij bieden deze diefstaldekking met het door ons geadviseerde Safeman slot van BusyBee Bike Products.

3. MET DE RACEFIETS OP VAKANTIE?

Onder de rubriek bagage biedt een reisverzekering vaak ook schade aan je racefiets. Echter het verzekerde bedrag voor je racefiets is vaak gemaximeerd. Soms maar tot € 250,00.

Bij Bike2Insure is je racefiets verzekerd voor schade aan je fiets tot het verzekerde bedrag en indien meeverzekerd biedt deze racefiets verzekering dekking voor diefstal van je racefiets binnen Europa.

Doe jij bijvoorbeeld mee aan de Marmotte of ga je op fietsvakantie, dan weet jij dat je fiets goed is verzekerd en kun je onbezorgd genieten van de prachtige omgeving waar jij fiets.

4.JE RACEFIETS OP EEN FIETSENDRAGER

Heb je het ooit meegemaakt dat je achteruit reed met de fietsendrager achterop en tegen een paal aanreed? Het kan ons allemaal gebeuren!

Bij Bike2Insure is je fiets verzekerd wanneer je hem vervoert op de trekhaak of op een imperiaal op je auto.

Onder transport wordt verstaan het vervoeren van de fiets, als je bijvoorbeeld op een (fiets)vakantie gaat, in de bus, vliegtuig, trein of auto. Maar ook schade aan je fiets is verzekerd als deze wordt vervoerd in een aanhanger of op een fietsendrager.

Heb jij aanvullend diefstal meeverzekerd en wordt jouw racefiets of onderdelen daarvan uit een gemotoriseerd voertuig gestolen dan hoef jij je nergens zorgen om te maken. Wel dient het voertuig te zijn afgesloten en alle beveiligingssystemen te zijn geactiveerd. Er dienen sporen van braak aanwezig te zijn aan het gemotoriseerde voertuig.

Indien je racefiets is bevestigd op een daarvoor geschikte fietsendrager, dan dient deze middels een deugdelijk slot aan het voertuig of de fietsendrager bevestigd te zijn. Indien bevestigd aan de fietsendrager, dient deze met een deugdelijk slot vergrendeld te zijn waardoor afnemen van de fietsendrager zonder braak niet mogelijk is. Als slot eisen wij minimaal het Safeman slot T-Rex of een kabelslot dat voldoet aan Art2.

5. JE CARBON RACEFIETS

Je fiets is niet van goud, beter, hij is van carbon. Licht en sterk, maar toch kan het frame kapot. Als dat zo is, dan repareren wij het. Dat doen we op een manier waarop ook Boeings en Apache helikopters gemaakt worden. Kan het niet met die kwaliteit gegarandeerd worden, dan ontvang je een nieuw frame.

6. EXPERT

Schade aan je racefiets is nooit fijn. Het is altijd een boel gedoe en je weet nooit wanneer je weer op je racefiets kan springen. Bike2Insure werkt zonder expert. Onze expert is de fietsspeciaalzaak. Zodra jij de schade hebt gemeld bij de verzekeraar stuurt hij de fietsenwinkel een bericht dat jij schade hebt en dat je er aan komt om de fiets te laten repareren. De fietsenwinkel weet inmiddels waar jou schade aan je fiets uit bestaat en kan na overleg met jou direct aanvangen met repareren. Dat scheelt enorm veel tijd zodat jij snel weer je hobby kan uitoefenen

Wel of niet?
Een racefietsverzekering is dus zeker geen bijzaak. Als jij regelmatig de weg op gaat met je racefiets is het geen onnodige luxe dat je deze juist verzekerd.

Waarom? Jouw racefiets is een stuk duurder dan een gewone fiets en daarnaast heb je misschien nog de waarde verhoogd door het aankopen van nog betere onderdelen, accessoires en persoonlijke eigendommen.

Het zou jammer zijn als jou dure fiets door een ongeval beschadigd raakt of, en dat is nog erger, wordt gestolen. Onze racefietsverzekering biedt voor jou de perfecte oplossing.